• HVORDAN FUNGERER LILLE GASMOTOR

HVORDAN FUNGERER LILLE GASMOTOR

HVORDAN FUNGERER LILLE GASMOTOR

SVEGEHJUL
For at udjævne krumtapakslens bevægelse og holde den roterende mellem kraftslagene på en to- eller firetaktsmotor, er et tungt svinghjul fastgjort til den ene ende, som vist tidligere i ll.
Svinghjulet er en vigtig del af enhver motor, men det er især vigtigt for den lille gasmotor.Den har et hævet nav (af varierende design) i midten, som starteren går i indgreb med.Med manuel-startede motorer, når du trækker i startsnoren, drejer du svinghjulet.En elektrisk starter, som vist i I-9, kan gå i indgreb med svinghjulsnavet eller dreje et svinghjul ved hjælp af et geararrangement - et gear på starteren, et andet på svinghjulets omkreds.
At spytte svinghjulet drejer krumtapakslen, som bevæger stemplerne op og ned, og i firetaktsmotorer også drejer knastakslen for at betjene ventilerne.Når motoren starter af sig selv, slipper du starteren.En elektrisk starter på motoren kobler automatisk fra, tvunget væk af svinghjulet, som begynder at dreje meget hurtigere under kraft fra stemplerne.
Svinghjulet er også hjertet i den lille gasmotors tændingssystem. Indbygget i svinghjulets omkreds er flere permanente magneter, som giver den magnetiske kraft, som tændingssystemet omdanner til elektrisk energi.

Indlægstid: 17-jul-2023